Walne zebranie w Ochotniczej Straży Pożarnej

2011-03-09

6 marca 2011r. w sali przyjęć miejscowej remizy strażackiej odbyło się walne zebranie sprawozdawczo - wyborcze jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej w Lędzinach.

Strażacy dokonali podsumowania minionego roku, a także wybrali nowe władze jednostki na nową pięcio-letnią kadencję. Wśród licznie przybyłych strażaków nie zabrakło także szacownych gości. Swoją obecnością zaszczycili wiceburmistrz Marek Bania, wiceprzewodniczący rady Powiatu Marek Spyra, radny miejski Eugeniusz Chrostek, zastępca komendanta Państwowej Straży Pożarnej Piotr Szojda.

Spotkanie otworzył i przywitał wszystkich zebranych wieloletni działacz OSP Stanisław Brzeskot.

Po złożeniu sprawozdania z działalności za 2010 rok, sprawozdania finansowego oraz komisji rewizyjnej odbyły się wybory. Prezesem ponownie został wybrany Piotr Patalong, wiceprezesem na kolejną kadencję Piotr Czerniak, naczelnikiem po raz pierwszy wybrano Mariusza Droba, sekretarzem została Joanna Iwan, a nowym skarbnikiem Stanisław Brzeskot. Z kolei na funkcję zastępcy naczelnika powołano Tomasza Szostka, a na członka zarządu Łukasza Dudzińskiego.

W Komisji Rewizyjnej znaleźli się Dariusz Gańcorz - przewodniczący, Szymon Popiela - sekretarz, Tomasz Jackowski - członek komisji.

Wybrano również przedstawicieli na zjazd powiatowy OSP. Zostali nimi Władysław Trzciński, Piotr Patalong, Piotr Czerniak, natomiast członkiem powiatowej komisji rewizyjnej został Stanisław Brzeskot.

Na zakończenie głos zabrał Władysław Trzciński prezes zarządu powiatowego ZOSP, dziękując wszystkim strażakom za kolejny rok bezinteresowanej służby.

Wiceprezes Piotr Czerniak zwrócił się do wszystkich zebranych o aktywny udział w przygotowania do setnego jubileuszu lędzinskiej OSP, który odbędzie się w dniach 18 - 19 czerwca br. w ramach obchodów Dni Lędzin.

Zdjęcia z walnego zebrania można obejrzeć w fotogalerii

dzisiaj: 3 lipca 2024
imieniny: